Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Δέκα νέοι σταθμοί μετρό έως το καλοκαίρι του 2010

Δέκα νέοι σταθμοί μετρό θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι του 2010 όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στο πλαίσιο επίσκεψής του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον Άλιμο στο εργοτάξιο της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι δέκα σταθμοί που θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2010 έχουν ως εξής:
α) μέσα στον Αύγουστο του 2009, ο σταθμός Νομισματοκοπείο,β) μέχρι το τέλος του 2009, οι σταθμοί Χολαργός, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ανθούπολη (4)γ) μέχρι την Άνοιξη του 2010, οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό (4)δ) μέχρι το Καλοκαίρι του 2010 ο σταθμός Αγ.Παρασκευή.
Επιπλέον, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι ο Διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στα Δυτικά Προάστια με κατάληξη στον Πειραιά, με υπόγεια σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σύγχρονους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημ. Θέατρο) ύψους 515 εκατ. ευρώ βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ΥΠΕΧΩΔΕ για τη Γραμμή U (Γραμμή 4), δηλαδή τη Γραμμή με μορφή Πέταλο, που ξεκινά από το Γαλάτσι, περνά από τα Δικαστήρια, από το κέντρο στο Πανεπιστήμιο και μετά από το Παγκράτι κατευθύνεται προς το Μαρούσι, με 20 χλμ. υπόγειας σήραγγας και 20 σταθμούς, οι μελέτες έχουν προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, ενώ τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι εφικτή η η δημοπράτησή της πριν το τέλος του έτους. Ενώ όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Γραμμής U, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε: «σύντομα πρόκειται να φέρω πρόταση στην Κυβερνητική Επιτροπή».
Παράλληλα, μέσα από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με δίκτυο 8 Γραμμών μετρό με 220 χλμ. και 200 σταθμούς, εξυπηρετώντας έτσι σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Πρωτεύουσας.
http://www.capital.gr/News.asp?id=749625

Δεν υπάρχουν σχόλια: