Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες

Από τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, υπεγράφη την Πέμπτη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου. Οι όροι εγκατάστασης θα οριστούν με νεώτερη απόφαση.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι όροι εγκατάστασης θα οριστούν με νεώτερη απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.
Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη τους για παραγωγή ηλεκτρισμού, με ευνοϊκά κίνητρα και απλές διαδικασίες.
Η ΔΕΗ θα αγοράζει την ενέργεια, που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά, προς 55 λεπτά την κιλοβατώρα, τιμή που ισχύει για όσες συμβάσεις υπογραφούν το 2009, 2010 και 2011 και θα είναι εγγυημένη για 25 χρόνια με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού. Η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει ότι οι διαδικασίες για τον πολίτη-παραγωγό-καταναλωτή είναι απλές και γρήγορες. Δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση ΥΠΑΝ-ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Δεν υπάρχει καμία φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος).
*Αναφορικά με το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ,το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι ορισμένοι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα.
Η επίσημη ιστοσελίδα είναι στη διεύθυνση www.allazoklima.gr, λειτουργεί από την Πέμπτη για τους καταστηματάρχες και από την επόμενη Δευτέρα για το ευρύ κοινό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: