Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αγορά σπιτιού

Αυτή την περίοδο η αγορά χαρακτηρίζεται ως «αγορά των αγοραστών» που σημαίνει ότι το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις το έχει ο αγοραστής.» Εξηγεί, λοιπόν, ότι επειδή οι αγοραπωλησίες στα ακίνητα γίνονται σχετικά «κρυφά» δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν οι πραγματικές τιμές σε μία περιοχή ακινήτων. «Για να γίνει αυτό καταφεύγει συνήθως κανείς στις τιμές ενοικίασης των σπιτιών της περιοχής. Έτσι, έχει υπολογιστεί ότι αυτήν την εποχή ο πωλητής ζητά συνήθως για το σπίτι που πουλά 350 φορές το ενοίκιο -αν το νοίκιαζε-, ενώ ο αγοραστής θα πρέπει να αντιπροτείνει 250 φορές το ενοίκιο του σπιτιού. Έχουμε δει ότι η συμφωνία συνήθως κλείνει περί τις 250 με 300 φορές το ενοίκιο, άρα είναι κατά κανόνα συμφέρουσα προς τον αγοραστή.» Αυτή η διαδικασία, το «παζάρεμα», ωστόσο, μπορεί να διαρκέσει και έξι μήνες.

* Spitogatos.gr: Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων διαθέτει περί τις 150.000 αγγελίες για πώληση ή ενοικίαση ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αναζήτηση του ακινήτου που σας ενδιαφέρει είναι πολύ χρηστική, καθώς απλά επιλέγετε τις παραμέτρους που έχετε θέσει για το σπίτι των ονείρων σας, κάνετε κλικ στο «Βρες τώρα!» και εμφανίζονται όλες οι πιθανές εναλλακτικές. Μεγάλο πλεονέκτημα της ιστοσελίδας είναι το γεγονός ότι όλες οι αγγελίες διαθέτουν και φωτογραφίες του ακινήτου. Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι αγγελίες για πώληση σπιτιών προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από μεσιτικά γραφεία.

* To spiti mou.gr: Αρκετά πλούσια και οργανωμένη και αυτή η ιστοσελίδα λειτουργεί με την λογική της «Γρήγορης Αναζήτησης», επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει τις παραμέτρους του προκειμένου να προκύψει η πιο κοντινή εναλλακτική. Στο site θα βρείτε ακόμα αγγελίες για ενοικίαση ακινήτων καθώς και για πώληση αξιοποιήσιμης γης.

* Slando: Λιτό και εύχρηστο το slando διαθέτει μικρές αγγελίες για πώληση και ενοικίαση σπιτιών σε όλη την Ελλάδα. Οι καταχωρήσεις εμφανίζονται ανάλογα με την ημερομηνία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα, ενώ πολλές από αυτές διαθέτουν και φωτογραφίες.

* Akinita Online:Θέλετε να αγοράσετε σπίτι ή οικόπεδο; Στο Akinita Online θα βρείτε αγγελίες και για τα δύο, καθώς και για επαγγελματική στέγη. Πολλές από τις αγγελίες έχουν και φωτογραφία του ακινήτου, ενώ μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιήσετε το εύχρηστο εργαλείο γρήγορης αναζήτησης. Τέλος, ενδιαφέρον στο site παρουσιάζει ο πίνακας με την μέση τιμής κατοικίας ανά περιοχή, ώστε να έχει ο ενδιαφερόμενος μία εικόνα για το πού κυμαίνονται οι τιμές και τι μεταβολή υπάρχει σε αυτές.

http://www.in2life.gr/home/buy/articles/178262/article.aspx?singlepage=1

5 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Δεν ήξερα ότι είναι τόσο αναπτυγμένες οι πωλήσεις ακινήτων μέσω διαδικτύου. Ενδιαφέρον!

geokalp είπε...

κι εγώ δεν είχα ιδέα, γι αυτό και το έβαλα, ίσως χρειαστεί!

Unknown είπε...

και το www.xe.gr (Χρυσή Ευκαιρία) έχει πάρα πολλές αγγελίες σπιτιών και θα έλεγα πως έχει και τη μεγαλύτερη γκάμα καθώς έχει και πολλές αγγελίες ιδιωτών και όχι μόνο επαγγελματιών. Απ΄ότι μάλιστα βλέπω πολλές αγγελίες πλέον δεν χρειάζονται κωδικό για τηλέφωνα - το είδε κανείς άλλος αυτό?

geokalp είπε...

duyard

εμένα δε μου βγάζει τηλέφωνα...

Unknown είπε...

κοίτα εδώ - http://www.xe.gr/pages/RealEstateResults.aspx?catId=341

μερικά είναι ανοικτά?