Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Καθορίζονται πλέον οι ποσότητες ναρκωτικών που προορίζονται για προσωπική χρήση

Η εγχώρια κοινωνία περνάει σε επόμενο στάδιο!

Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης καθορίζει τις ποσότητες ναρκωτικών, οι οποίες θεωρείται ότι προορίζονται για προσωπική χρήση και όχι για εμπορία. Για κοκαΐνη και ηρωίνη το όριο είναι 1,5 γραμμάριο, για ακατέργαστη κάνναβη τα 20 γραμμάρια και για κατεργασμένη κάνναβη 2,5 γραμμάρια.
Οι παραπάνω ποσότητες -εκτός αν το δικαστήριο κρίνει διαφορετικά- θεωρείται ότι καλύπτουν τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, ανεξαρτήτως καθαρότητας της ουσίας και μαζί με το βάρος της συσκευασίας.
Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης μπορεί να καθορίζεται και για τις υπόλοιπες ναρκωτικές ουσίες το όριο της ανώτατης ποσότητας που καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη, έστω και εξαρτημένου, για ορισμένο χρόνο.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «'Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης, μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: