Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ρύθμιση για τους πολύτεκνους

Στην απάλειψη της ρύθμισης με την οποία ετίθετο ετήσιο ελάχιστο οικογενειακό εισοδηματικό όριο ύψους 40.000 ευρώ για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος, καθώς και του επιδόματος τριτέκνων, προχώρησε προχθές ο υπουργός Υγείας.
Ρύθμιση 

Η ρύθμιση περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Υγείας, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της δημοσίας διαβούλευσης. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των προμηθευτών, ο Αν. Λοβέρδος εξήγησε ότι «η διαφαινόμενη κοινωνική σύγκρουση για το θέμα θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το δημόσιο όφελος που θα προέκυπτε από τη συγκεκριμένη ρύθμιση» και ανέφερε ότι η απάλειψη του πλαφόν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.
Εισήγηση
«Αυτά τα 50 εκατομμύρια ευρώ θα εξασφαλισθούν από άλλες πολιτικές και εισηγούμαι ήδη στην κυβέρνηση αυτό να γίνει χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες».
Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση όριζε πως δικαιούνται το επίδομα εκείνες οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 40.000 ευρώ, θέτοντας έτσι εισοδηματικό «ταβάνι».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=86067151

Δεν υπάρχουν σχόλια: