Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τρεις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών για καταναλωτές

Τη νέα βελτιωμένη «έκδοση» των τριών Παρατηρητηρίων -του Παρατηρητηρίου Τιμών, Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων και Παρατηρητηρίου Τιμών Διδάκτρων- παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας.
Το Παρατηρητήριο Τιμών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ λειτουργεί στην ιστοσελίδα www.e-prices.gr και παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και σύγκρισης των τιμών πώλησης, για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.200 σημεία πώλησης, σε 13 περιφέρειες, σε 1 έως 4 πόλεις ανά περιφέρεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ενημερώνονται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση (ανάλογα με το προϊόν) για τις τιμές των προϊόντων που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ και τα αναρτούν άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-prices.gr. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει την τιμή πώλησης του προϊόντος στο σούπερ μάρκετ της επιλογής του, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαχρονική εξέλιξη των τιμών.
Στο Παρατηρητήριο Τιμών Διδάκτρων, όπου αρχικά περιλαμβάνονταν τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, τώρα υπάρχουν στοιχεία για τα δίδακτρα σε 3.331 επιχειρήσεις βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Η ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Διδάκτρων είναι η www.gge.gr/app
Εξάλλου, από τις αρχές του 2010 μεταφέρθηκε το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων www.fuelprices.gr στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και πλέον ο αριθμός των πρατηρίων που υποβάλλουν στοιχεία υπερβαίνει τα 3.000.
Το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων εμπλουτίζεται συνεχώς, σε συνεργασία με το TAXIS, με την ανάρτηση τιμών πώλησης πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον από δραστηριοποιούμενους μεταπωλητές. Σύντομα, τέλος, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό (SMS) για τις χαμηλότερες τιμές των πρατηρίων στην περιοχή που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_02/12/2010_424346

Δεν υπάρχουν σχόλια: