Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τoυς ημιυπαίθριους

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απαντώντας σε ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών και πολιτών.

Η εγκύκλιος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων, διευκρινίσεις σχετικά με τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται και για τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία πληρωμής παραβόλων και προστίμων από τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, διευκρινίζει τα εξής:

-Τα παράβολα καταβάλλονται στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741.

-Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών του ΤΕΕ η πληρωμή τους γίνεται στην Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα .

-Τέλος, η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης «Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων».

Ειδικά για τις τράπεζες, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης του προστίμου και θα δέχονται πολίτες για τις σχετικές συναλλαγές από τις 12 Ιουλίου 2010 και μετά. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες να αρχίσουν από τώρα τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση και την προεργασία για όλα τα προηγούμενα βήματα μέχρι να φτάσουν στην πληρωμή του προστίμου στις τράπεζες.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1831432

Δεν υπάρχουν σχόλια: