Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΙΚ: Τι απαντά για την εκκαθάριση δηλώσεων

Από το Υπ. Οικονομικών ανακοινώνεται, ότι δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί αδυναμίας του Δημοσίου να επιστρέψει τα ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2010.

Οπως επισημαίνεται από το Υπουργείο, το ότι δεν ευσταθούν αυτές οι φήμες, το γνωρίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που έλαβαν κανονικά την επιστροφή που δικαιούνταν μέχρι σήμερα.

Από ελέγχους που γίνονται διαρκώς πλέον στις υποβληθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος διαπιστώθηκαν 800 περίπου περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει ασυμφωνία με τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει οι επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.).

Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται ο έλεγχος της ακρίβειας αυτών των δηλώσεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Όπου επιβεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων των δηλώσεων, η επιστροφή γίνεται το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία ελέγχου.

Το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα είναι 1.353.343, εκ των οποίων οι 412.640 είναι πιστωτικές.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν συσταθεί και λειτουργούν ειδικά συνεργεία, τα οποία σε συνεργασία με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προβαίνουν σε διαρκείς ελέγχους των υποβαλλομένων δηλώσεων με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών τόσο στις ηλεκτρονικές όσο και στις έντυπες υποβολές.

Όσες σχετικές περιπτώσεις εντοπίζονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για έλεγχο, ενώ ορισμένες περιπτώσεις παραπέμπονται και στη Δικαιοσύνη, καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/588108/Article.aspx

_______________________

Διαψεύδω κι εγώ τα περί μη επιστροφών από την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων.
Από τα όσα είδα, υπάρχει valeur για πίστωση σε λογαριασμούς στα μέσα του μήνα, ανάλογα με το πότε έκανε ο καθένας τη δήλωσή του και βέβαια σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται έλεγχος λόγω "μεγάλης επιστροφής" (πχ άνω των €1,500) και προσκόμισης των γνήσιων δικαιολογητικών σε ΔΟΥ.
Οπότε, μούφες τα δημοσιεύματα.

Για ενημέρωση εκκαθάρισης: gsis.gr
ή
https://www.gsis.gr/taxisnet/year2010/income/e1search/index.jsp

Χρειάζεται να έχει υποβληθεί η δήλωση και ζητάει το ΑΦΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: