Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Επιστροφή χρημάτων «κληρώνει» ο λήγοντας αριθμός του Λαϊκού Λαχείου

Επιστροφή των χρημάτων της αγοράς καταναλωτικών προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να «κληρώνει» κάθε εβδομάδα ο λήγοντας αριθμός του Λαϊκού Λαχείου, σύμφωνα με εισήγηση που έχει κατατεθεί στο υπουργό Οικονομίας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.
Το γεγονός ότι όντως η κυβέρνηση εξετάζει αυτό σενάριο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο γγ του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, αντίστοιχο μοντέλο εφαρμόζεται στην Ινδία.
Αν ο κωδικός μίας απόδειξης 1.000 ευρώ λήγει στον αριθμό 30 και τα δύο τελευταία ψηφία του Λαϊκού (κληρώνει κάθε εβδομάδα και σύμφωνα με τη γνωστή διαφήμιση ένας στους δύο κερδίζει) είναι τα ίδια, τότε ο φορολογούμενος θα πηγαίνει με την απόδειξη στην Εφορία και θα παίρνει πίσω όλα τα χλήματα της αγοράς (1.000 ευρώ).
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που προωθούν αυτή την πρόταση υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα έχουν επιπλέον κίνητρα για να ζητούν αποδείξεις, ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσει η «αιμορραγία» των δημοσίων εσόδων από τη μη απόδοση του ΦΠΑ.
Πέρα από το «ινδικό μοντέλο», στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν και άλλα, λιγότερο «τυχερά», μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο να εντάξει νέες κατηγορίες επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών πίνακα της έκπτωσης δαπανών με αποδείξεις, όπως είναι οι αποδείξεις από ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, δίδακτρα τεχνικών και επαγγελματικών σχολών, καθαριστήρια, συνεργεία αυτοκινήτων, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να ενταχθούν τα καταστήματα με είδη υπόδησης και ένδυσης, καθώς και είδη αισθητικής.
Σήμερα, με τις αποδείξεις έχουμε τη δυνατότητα έκπτωσης από το εισόδημά μας ως και 8.000 ευρώ για σύνολο αξίας αποδείξεων 20.000 ευρώ (40% έκπτωση) και να γλιτώσουμε φόρο ως 3.200 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Γίναμε Ινδία δηλαδή; Δεν πάμε καλά...

geokalp είπε...

γεια σου Κίτσε!!!

(καθόλου καλα...)