Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ακριβότερα τα δάνεια το 2010

Ακριβότερα θα πληρώσουν τα δάνεια τους το 2010 οι Έλληνες καταναλωτές καθώς τα επιτόκια αναμένεται να κινηθούν ανοδικά.

Μάλιστα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος στην Ενδιάμεση Έκθεση για την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, προαναγγέλλει άνοδο των επιτοκίων, η οποία θα επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Και υπογραμμίζει μεταξύ των άλλων ότι «το επόμενο έτος αρνητική επίδραση στη χρηματοοικονομική κατάσταση των νοικοκυριών αναμένεται να έχουν οι δυσμενείς προοπτικές για το εισόδημα όπως άλλωστε και η διαφαινόμενη άνοδος των επιτοκίων κατά την επικείμενη έξοδο των οικονομιών της ζώνης του ευρώ από την ύφεση».

Έτσι την ώρα που η ευρωζώνη θα περνά και πάλι σε φάση ανάπτυξης και ανόδου των επιτοκίων, οι Έλληνες εκτός όλων των άλλων -πάγωμα μισθών, συμπίεση εισοδηματιών, αύξηση της φορολογίας- θα κληθούν να πληρώσουν και ακριβότερα επιτόκια στα δάνεια τους.

Η αύξηση των επιτοκίων, που θα πλήξει όσους έχουν πάρει δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο αλλά και τους νέους δανειολήπτες, αλλά και η μείωση των εισοδημάτων προδικάζουν σε μεγάλο βαθμό και άνοδο των επισφαλών δανείων εντός του 2010.

http://www.capital.gr/News.asp?id=880162

Δεν υπάρχουν σχόλια: