Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ακυρο το ασφαλιστήριο υγείας, εφόσον δηλωθούν ψευδή στοιχεία

Το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, η οποία ακύρωσε συμβόλαιο λόγω δήλωσης ψευδών στοιχείων ασφαλισμένου. Μια 55χρονη είχε δηλώσει ότι κάπνιζε ένα πακέτο τσιγάρα, αντί τριών, με αποτέλεσμα όταν ζήτησε την κάλυψη νοσοκομειακών εξόδων για πνευμονολογικό πρόβλημα, η εταιρία να αρνηθεί την αποζημίωση.
Το Εφετείο Αθηνών με απόφασή του απέρριψε την αγωγή της ασθενούς, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι «ορθά η ασφαλιστική εταιρεία δεν κατέβαλε στην ασθενή τα νοσήλια», αφού είχε αποκρύψει σημαντικά στοιχεία από τις καθημερινές τις συνήθειες που συνδέονταν άμεσα με τη διεκδικούμενη εκ μέρους της αποζημίωση. Στην απόφαση του Εφετείου σημειώνεται πως «αίρεται η υποχρέωση της ασφαλιστικής εταιρείας να καταβάλει τα ασφάλιστρα», επισημαίνοντας ότι:

- Η ασφαλισμένη είχε την υποχρέωση να δηλώσει την κατάσταση της υγείας της με πληρότητα και σαφήνεια.
- Ο ακριβής αριθμός των τσιγάρων που κάπνιζε ήταν κρίσιμος για τη στάθμιση του ασφαλιζόμενου κινδύνου, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των ασφαλίστρων πριν από την υπογραφή του συμβολαίου.
- Η εταιρεία αν γνώριζε την αλήθεια θα μπορούσε να θέσει ειδική εξαίρεση για συγκεκριμένες ασθένειες που μπορούσε να καλύψει τα έξοδα (όπως ασθένειες των αγγείων και των πνευμόνων), καθώς είχε βάλει ως όριο στην 55χρονη γυναίκα τα 20 τσιγάρα την ημέρα.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, που έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, η 55χρονη αντιμετώπισε σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα που διεγνώσθη έπειτα από σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Σε έναν χρόνο χρειάστηκε να νοσηλευτεί έξι φορές και να πληρώσει περίπου 23.000 ευρώ. Το επίμαχο ασφαλιστήριο είχε υπογράψει πέντε χρόνια πριν από την εμφάνιση του προβλήματος υγείας και όταν συγκέντρωσε τα απαραίτητα χαρτιά και τις αποδείξεις πληρωμής του νοσοκομείου πήγε στην εταιρεία για να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούτο. Τότε, όμως, αντί της αποζημίωσης εισέπραξε από τους υπευθύνους άρνηση καταβολής των νοσηλίων. «Αποσιωπήσατε την αλήθεια. Η μεταξύ μας σύμβαση είναι άκυρη», αντέταξαν στην 55χρονη, επικαλούμενοι το περιεχόμενο των ειλικρινών απαντήσεων που είχε δώσει στους γιατρούς και συμπεριλαμβάνονταν στον φάκελο που προσκόμισε η ασθενής για να πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία.
Newsroom ΔΟΛ

Για όποιον σκέφτεται, γινόμαστε Αμερική με πολύ γρήγορα βήματα..

Σε λίγο οι άνεργοι δικηγόροι θα σε παρακαλούν να τους δώσεις εντολή να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του δημάρχου που δεν έκλεισε τη τρύπα και έσπασες το πόδι σου...
Κι όχι για τη ψυχή της μάνας τους, 50% της αποζημίωσης θα θέλουν - απλά εσύ δεν θα κάνεις τίποτα παρά μόνο να δώσεις την εντολή...
Κι όποιος έχει μάτια βλέπει ότι η χώρα μας (απέραντο ανοργάνωτο μπουρδέλο) έχει πάρα πολλές προοπτικές κονόμας για τέτοιου είδους δικηγορία, που συνήθως ευδοκιμεί στο Λος Άντζελες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: