Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Ερχεται κοινοτική επιδότηση για καινούρια ψυγεία, πλυντήρια...

Πρόγραμμα αντικατάστασης των παλιών οικιακών ενεργοβόρων συσκευών (πλυντήρια, ψυγεία, κουζίνες) με επιδότηση της τάξης των 200 με 250 ευρώ ανά νοικοκυριό σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης συζήτησε το πρόγραμμα με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, μέλη του οποίου είναι οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών.
Ο κ. Χατζηδάκης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι "το πρόγραμμα θα είναι σύντομα ετοιμο. Απαιτείται, όμως, διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια με τους φορείς της αγοράς (σ.σ.. επιχειρηματίες) που θα αναλάβουν τις δράσεις".
Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Θ. Βάρδας υποστήριξε ότι "η επιδότηση από κοινοτικά κονδύλια θα είναι 200 με 250 ευρώ ανά συσκευή και όχι πάνω από το 25% της αξίας της".
Πάντως ο κ. Χατζηδάκης έσπευσε να δηλώσει ότι "τα ποσά δεν είναι σίγουρο αν θα είναι αυτά".
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται η συμμετοχή των νοικοκυριών σε αυτό το πρόγραμμα να είναι με βάση εισοδηματικά κριτήρια (χαμηλόμισθοι). Τα καταστήματα θα πιστοποιούν την αντικατάσταση, όπως επίσης και την ανακύκλωση της παλιάς συσκευής. Με αυτά τα χαρτιά οι ενδιαφερόμενοι θα επιδοτούνται.
Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο δίμηνο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=12734&pubid=5717209

Δεν υπάρχουν σχόλια: