Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των ΚΤΕΟ: ηλεκτρονική παροχή στοιχείων στο κράτος

Απόφαση με την οποία εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων και ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων ΚΤΕΟ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.
Το σύνολο των ΚΤΕΟ θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να εκσυγχρονίσουν τον τεχνικό τους εξοπλισμό (αυτόματες γραμμές ελέγχου, μηχανογραφικές απαιτήσεις, κάμερες, ελεγκτικές συσκευές, κλπ.) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της απόφασης για τη διασφάλιση της ποιότητας και της εγκυρότητας των παρεχόμενων ελεγκτικών υπηρεσιών.
Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο, με τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ενισχύεται ιδιαίτερα ο έλεγχος στα συστήματα ταχογράφων των βαρέων οχημάτων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Βάσει της απόφασης τα δημόσια ΚΤΕΟ θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 να συνδεθούν μηχανογραφικά με το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα του υπουργείου, προκειμένου να αποστέλλουν καθημερινά τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο όχημα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παράλληλα, από την θέση σε ισχύ της απόφασης όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ πρέπει να αποστέλλουν καθημερινά και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για κάθε ελεγχόμενο όχημα (αριθμός πλαισίου, αριθμός κυκλοφορίας κλπ) μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του υπουργείου.
Η εγκατάσταση φωτογραφικών συστημάτων στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας κατά τον τεχνικό έλεγχο παρέχοντας, σε καθημερινή βάση, οπτικοποιημένα τα στοιχεία των οχημάτων κατά την ελεγκτική διαδικασία. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2269904

Δεν υπάρχουν σχόλια: