Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Από σήμερα η καταβολή Τελών Κυκλοφορίας μέσω internet και taxisnet

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2013, καθώς και η διαδικασία για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για τους δικαιούχους.
Για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, οι πολίτες θα μπορούν μπαίνοντας στο Τaxisnet με τον κωδικό τους ή το ΑΦΜ να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και στη συνέχεια -αφού το τυπώσουν- να το εξοφλούν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, εφορίες ή μέσω web banking.
Ιστοσελίδα
Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ενεργοποιήσει στην ιστοσελίδα της την ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή στοιχείων από όσους δικαιούνται να λάβουν επίδομα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Στη σχετική υπουργική απόφαση, που υπεγράφη χθες, καθορίζονται τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά όρια για τον καθορισμό των δικαιούχων, όπως αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται στη φορολογική δήλωση που υποβάλαμε φέτος, ώστε να γίνουν οι σχετικές διασταυρώσεις.
Δήλωση
Επειδή, όμως, τα όρια αυτά αφορούν στην οικονομική κατάσταση του 2011, στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθη και ειδική πρόβλεψη που δίνει τη δυνατότητα και σε πολίτες που άλλαξε φέτος η περιουσιακή τους κατάσταση και είναι πλέον δικαιούχοι (ενώ πέρυσι δεν ήταν) να το δηλώσουν υπεύθυνα στην ΓΓΠΣ, να λάβουν και αυτοί το επίδομα και να ελεγχθούν εκ των υστέρων για το εάν οι υπεύθυνες δηλώσεις τους ήταν αληθείς.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27199&subid=2&pubid=112949342

Δεν υπάρχουν σχόλια: