Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Καταβολή ΦΠΑ σε τρεις δόσεις και μέσω τραπεζών

Η διαδικασία

Οι υπόχρεοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος καταβολής του χρεωστικού υπολοίπου σε δόσεις πρέπει οπωσδήποτε, πριν ολοκληρώσουν την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, να συμπληρώσουν το ποσό της πρώτης δόσης στο πεδίο με κωδικό 521 του νέου εντύπου Φ2.

Το ποσό της πρώτης δόσης πρέπει να είναι τουλάχιστον το 40% του χρεωστικού υπολοίπου και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 300 ευρώ.

Όταν έχει συμπληρωθεί το ποσό της πρώτης δόσης η «ταυτότητα πληρωμής» με την οποία γίνεται η καταβολή στις Τράπεζες, αφορά μόνο στο ποσό αυτό.

Το υπόλοιπο ποσό (κωδ. 522) προσαυξημένο κατά 2% (κωδ. 514) καταβάλλεται το πολύ σε δύο μηνιαίες δόσεις στο τμήμα εσόδων της ΔΟΥ.

Η κάθε δόση, εκτός από την τελευταία, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα καταβολής ΦΠΑ σε δόσεις πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι, αν δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα μια δόση, στερούνται του δικαιώματος καταβολής του φόρου σε δόσεις, για την τρέχουσα και την επόμενη κάθε φορά διαχειριστική περίοδο.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231121804

2 σχόλια:

koulpa είπε...

ενδιαφέρον.. ακαδιμαικά για μένα.. μια που από το 82 έχω πάψει να είμαι καταθέτης.. και θεωρώ και άθλια τη λειτουργία τους.. :) :)
την καλημέρα μου :) :)

geokalp είπε...

καλημέρα κούλπα!!!