Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ανώνυμη και προαιρετική η «κάρτα αποδείξεων»

Για την λεγόμενη φοροκάρτα, ο κ. Σπινέλλης είπε ότι αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί ο πολίτης. Είπε πως το μέτρο της κάρτας των αποδείξεων είναι προαιρετικό και πως η κάρτα θα είναι ανώνυμη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Από το 2011 όλες οι συναλλαγές θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια κάρτας, καθιστώντας περιττή τη συλλογή αποδείξεων καθώς θα υπάρξει διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταγραφή και τη διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών. Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης με εκπροσώπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στην από κοινού αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και την παροχή ρευστότητας στην αγορά. 
• Συμφώνησαν επίσης για τη δημιουργία ειδικής κάρτας με bar code, μέσω της οποίας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές των καταναλωτών, καθώς και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις τράπεζες και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταγραφή και τη διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών. Το υπουργείο θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα δεδομένα κάνοντας διασταυρώσεις για να δει το τζίρο κάθε επιχείρησης. Στην κάρτα, που θα φέρει τον ΑΦΜ του καταναλωτή, θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους. Η εν λόγω κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=207707

Δεν υπάρχουν σχόλια: