Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ηλεκτρονικές δημοπρασίες κατασχεμένων IX

Οι τράπεζες, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, εξαιτίας της μικρής προσέλευσης των εμπόρων στις δημοπρασίες και η συνεχιζόμενη αύξηση των οχημάτων που κατάσχονται καθημερινά τις έχει οδηγήσει στο γεγονός πως πρέπει να ανοίξουν τις εκποιήσεις οχημάτων και σε ιδιώτες ώστε να τα «ξεφορτωθούν» και να περιορίσουν τις ζημιές που παρουσιάζονται από την μεγάλη απαξίωση που σημειώνουν όλα τα επιβατικά οχήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα αρμόδια τμήματα έχουν ήδη στελεχωθεί ενώ αναμένουν την εγκύκλιο που θα ανοίξει τις πύλες των δημοπρασιών και σε ιδιώτες καταναλωτές.
Παράλληλα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Η» υψηλόβαθμο στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος: «Οι περισσότερες τράπεζες έχουν έτοιμους τους μηχανισμούς ώστε να προβούν σε μαζικές δημοπρατήσεις οχημάτων σε εμπόρους αλλά και σε ιδιώτες.
Ωστόσο η μεγάλη οικονομική κρίση που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο εμπορίας ΙΧ μας ανάγκασε να αναβάλουμε για μικρό χρονικό διάστημα τις εκποιήσεις οχημάτων ώστε να μπορέσουν οι αντιπρόσωποι να ορθοποδήσουν.
Επίσης το προσωρινό μέτρο μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης στην αγορά ΙΧ απαξίωσε κατά πολύ τις τιμές λιανικής των μεταχειρισμένων οχημάτων και σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε να λήξει το μέτρο ώστε να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε τις τιμές διάθεσης των κατασχεμένων αυτοκινήτων σε άλλη βάση μετά τη λήξη του μέτρου.
Πάντως ο αρχικός σχεδιασμός εκποίησης των κατασχεμένων αυτοκινήτων περιλαμβάνει σίγουρα πολύ περισσότερα αυτοκίνητα από εκείνα που εκποιούμε σήμερα μόνο στους εμπόρους και βέβαια αναμένουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να χάσουμε όσον το δυνατόν λιγότερα χρήματα».
Στο Διαδίκτυο
Οι εκποιήσεις οχημάτων σε ιδιώτες αναμένεται να διεξαχθούν μέσω του Διαδικτύου καθώς η μεγάλη προσέλευση των ιδιωτών δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθούν σε κάποιο κλειστό ή ανοικτό χώρο.
Η διαδικασία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απλή και οι χρήστες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε κάποια δημοπρασία θα πρέπει να εγγραφούν πρώτα στην ιστοσελίδα όπου θα διεξάγεται η δημοπρασία. Στην συνέχεια θα αποστέλλεται στον αιτών ο απαραίτητος κωδικός ώστε να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος σε κάποια εκποίηση οχημάτων.
Ο χρήστης που θα δώσει την υψηλότερη τιμή θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που «χτύπησε» και μάλιστα θα μπορεί να γλιτώσει όλη τη γραφειοκρατία κάνοντας χρήση του e-Banking ή κάποιας πιστωτικής κάρτας!
Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει πως κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να δει από κοντά τα οχήματα που εκποιούνται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες αναμένεται να διαθέτουν στα site των δημοπρασιών υπηρεσία με κάμερες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να δουν από «κοντά» κάποιο μοντέλο που δημοπρατείται.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&tag=12734&pubid=12143151

Δεν υπάρχουν σχόλια: