Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Σε ισχύ επιπλέον φόρος 3% για το 2011

Αντιμέτωποι με έναν επιπλέον φόρο βρίσκονται φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση ακινήτων τους σε επιχειρήσεις για επαγγελματική στέγη.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων συμπληρωματικό φόρο 3% επί των ενοικίων που εισέπραξαν το 2011 από την εκμίσθωση των ακινήτων τους για επαγγελματική χρήση.
Πολλοί, όμως, από τους φορολογουμένους αυτούς, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τις δηλώσεις τους χειρόγραφα στις ΔΟΥ δεν είχαν αντιληφθεί ότι φέτος προβλέπεται και αυτή η πρόσθετη επιβάρυνση. Ετσι παρέλειψαν να αναγράψουν στους κωδικούς 175-176 του πίνακα 4Ε, στη 2η σελίδα του εντύπου Ε1, το συνολικό ποσό των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης που εισέπραξαν το 2011, προκειμένου αυτό να φορολογηθεί με το συμπληρωματικό φόρο 3%.
Με εγκύκλιο που απέστειλε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ επισημαίνεται η παράλειψη αυτή και ζητείται από τους εφοριακούς να τη διορθώσουν κατά τον έλεγχο των χειρόγραφων δηλώσεων που παραλαμβάνουν.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112896067

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: