Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας

Σημαντικές περικοπές στις υπηρεσίες στο χώρο της υγείας, προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Το συνταγολόγιο θα είναι εκείνο που χρησιμοποιεί σήμερα το ΙΚΑ καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Από την 1η Οκτωβρίου εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ 50 μεγάλα κέντρα υγείας της χώρας, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις, ενώ ώς το τέλος του 2011 θα έχουν ενταχθεί -λειτουργικά- και τα υπόλοιπα 180 Κέντρα Υγείας της χώρας, τα οποία διοικητικά θα συνεχίσουν να υπάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Τον Οκτώβριο θα επεκταθεί και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ.

Με τις αλλαγές θα ξεκινήσει η ενοποίηση των παροχών των ασφαλισμένων των τεσσάρων Ταμείων, οι οποίοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στους συμβεβλημένους γιατρούς, όσο και στα συμβεβλημένα θεραπευτήρια.

Στο πλαισιο αυτό, θεσπίζεται Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να εκδίδει αναλυτική ανακοίνωση για τις διαφορές μεταξύ του νέου Ενιαίου Κανονισμού και του ισχύοντος καθεστώτος.

για το πλήρη οδηγό, το παρακάτω λινκ

http://www.isarkadias.gr/wp-content/uploads/2011/09/26-9-2011-ekpy_new1.pdf

και ακόμα ένα με τις διαφορές που προκύπτουν

http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/29/neoskanonismos29.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: