Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Με περιορισμούς η χρήση της εξάμηνης άδειας από τις εργαζόμενες μητέρες

Οι εργαζόμενες που υπάγονται σε κλαδικές συλλογικές συμβάσεις ή έχουν κατακτήσει παροχές που είναι ευνοϊκότερες από αυτά τα οποία προβλέπονται στην ΕΓΣΕΕ 2004-2005, δεν δικαιούνται την ειδική άδεια μητρότητας των έξι μηνών και τη μηνιαία καταβολή
Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες (που δουλεύουν π.χ. στους χώρους των τραπεζών, της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, κ.λπ.) δεν ισχύουν τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Απασχόλησης για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας.
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση τον Ν. 3655/2008 και την απόφαση 33891/606/7.5.2008 της υπουργού Απασχόλησης, ορίζονται οι εξής δύο προϋποθέσεις για τη χορήγηση, στην εργαζόμενη μητέρα, της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας:
* Να βρίσκεται σε ενεργό εργασιακή σχέση. * Να έχει λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Παρά ταύτα η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ που αναφέρεται στο θέμα και η ερμηνεία που έχει δοθεί είναι ότι την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας δεν τη δικαιούνται όσες εργαζόμενες μητέρες εργάζονται σε χώρους για τους οποίους έπειτα από υπογραφή συλλογικών συμβάσεων ισχύει ευνοϊκότερη ρύθμιση από αυτήν που ορίζει το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ 2004- 2005 για την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια (3 μήνες).
Newsroom ΔΟΛ

ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ €10,000!!!!
δε θα πρέπει να είναι Έλληνας, να μην γράψει σε greeklish, εξαιρούνται επίσης όσοι δεν κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα (Κρήτη-Κεφαλονιά-Ρόδος-Μυτιλήνη-Σάμος επίσης εξαιρούνται)

3 σχόλια:

ange-ta είπε...

δεν αφηνω σχόλιο για τις 10.000, αλλά den gatalave

τίποτα.


Λες να είμαι αλλοπαδή;;;;

Ochi! ήρθα απο τον Αρη.

geokalp είπε...

ange-ta
σίγουρα δεν κατάλαβες;

απλά, μια εξαγγελία που παρουσιάζεται για όλους, τελικά είναι μόνο για πολύ-πολύ λίγους

ange-ta είπε...

Αυτο το κατάλαβα, λέμε για όλους και είναι μόνο για τον γείτονα!

συνηθισμένα πράγματα δηλαδής