Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ι.Χ.: Δεν πέρασες ΚΤΕΟ; Δεν ασφαλίζεσαι!

Τέλος στην "αμέλεια" περισσότερων από 2 εκατομμυρίων οδηγών να περάσουν το Ι.Χ. τους από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, ευελπιστεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο και θα συνδέει την ασφάλιση του οχήματος με το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Σχεδόν τα μισά οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας (2,3 εκατ. Ι.Χ.) δεν έχουν -παρότι υποχρεούνται- περάσει από ΚΤΕΟ και είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 45% των ιδιοκτητών αποφεύγουν συστηματικά τον τεχνικό έλεγχο.

Σε μια προσπάθεια να επιβάλλει την... τάξη, το υπουργείο Υποδομών θα υποχρεώνει τους κατόχους αυτοκινήτων να επιδεικνύουν το δελτίο τεχνικού ελέγχου όταν πρόκειται να εκδώσουν το ασφαλιστήριο.

Εκτιμάται ότι, άμεσα θα περάσουν από έλεγχο περίπου 2,3 εκατ. ΙΧ τα οποία αν και έπρεπε δεν έχουν στην κατοχή τους το απαραίτητο πιστοποιητικό. Όσα αυτοκίνητα δεν πάρουν τη σχετική έγκριση δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρόβλεψη δελτίο τεχνικού ελέγχου πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους, το οποίο και ανανεώνεται ανά διετία.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση θα ισχύει και αντίστροφα, δηλαδή θα απαιτείται η επίδειξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου. Ακόμα, παράταση ως το τέλος του 2010 δίνεται στα 57 δημόσια ΚΤΕΟ προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση για τη λειτουργία τους, η οποία είχε λήξει.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/561134/Article.aspx

Σχόλιο:
Το θέμα τυχαίνει πιο σοβαρό καθώς εάν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα και δεν διαθέτει σε ισχύ Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου τότε η ασφαλιστική θα το επικαλείται και δεν θα αποζημιώνει...
Αυτό ισχύει σήμερα στα φορτηγά αλλά όχι στα επιβατικά, τώρα θα ισχύσει και για τα επιβατικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: